Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bicarbonat
1½ tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1½ dl rapsolja
4 dl grovt rivna morötter
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Rör ner oljan.
Rör ner morötterna.
Häll i en form med löstagbar kant (26cm) med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 150 grader ca 1 timme.
Låt kakan svalna.
Glasyr:
100 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop och bred över kakan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|