ChaiKnits

Senaste inläggen

50%

Av Anna - 16 april 2012 21:31

Första vanten färdig ...


   

 

ANNONS
Av Anna - 15 april 2012 17:45

Det går framåt med vantarna.. snart är det dags att börja ta in vid fingrarna..

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med garnet, det är visserligen väldigt tunt, men så skönt att sticka med och vanten känns mjuk och följsam när jag provar den.
   

Och så ett till projekt, en Gratitude KAL på ravelry...

Jag tänker sticka udden i det enfärgade garnet och resten av det melerade garnet.

Garnet, som jag inte kommer ihåg vad det heter är ett ull-garn som jag köpt på Sticksömmen för ett par månader sedan. Meningen var att jag skulle sticka strumpor till mig själv eller Stickas Mysterievantar, men nu blir det en sjal i stället..

 

ANNONS
Av Anna - 12 april 2012 22:12

Jag har börjat på ett nytt projekt idag.. Det är vantar i Schoppel wolle Admiral & Zauberball. Mönstret är Karin Kurbitsvante och efter en del omstarter och upprepningar har jag nu kommit en bit på väg... faktiskt till och med längre än vad bilden visar och detta trots att jag har haft en envis värk i nacken och huvudet hela dagen och fingrarna inte all har varit särsklt medgörliga.. men skam den som ger sig... Tunt garn och tunna stickor gör att det kommer att ta sin tid, men det kan det vara värt, det är en sån fin beskrivning.

 

Av Anna - 11 april 2012 21:20


Jag har plockat fram ett riktigt gammalt UFO (Un-Finished Object). För mer än 15 år sedan när jag väntade dottern så hittade jag en råttäten babyfilt på logen. Jag tyckte rutorna med blomma i mitten var så gulliga att jag försökte mig på att återskapa dom och detta är min version.. 9 stycken hann jag virka innan lusten försvann eller något annat projekt kom i vägen. Idag plockade jag fram påsen och har virkat ytterligare en ruta, så nu har jag 10. Jag har inga planer på vad det ska bli ännu, men om jag inte minns fel så var det en babyfilt till barnvagn som var originaltanken, så det kanske är vad det ska bli..?
   

Av Anna - 8 april 2012 17:00

wingspanDet har inte blivit så himla mycket gjort de senaste veckorna, bland annat på grund av ett par envisa förkylningar och en himla massa värk, men litegrann har jag lyckats knåpa ihop i alla fall... som till exempel en WINGSPAN sjal av Marks & Kattens Fame. Bara trådarna knar att fästa så är den klar... och så tror jag att den skulle behöva en snygg träknapp...

.   

Har stickat en hel radda med sockar av rester - och nya nystan - Raggi.
Kan tänka mig att dom kommer att behövas...
restgarnssockarsockar

Och nu har jag ledsnat på att sticka restgarnsstrumpor.. så nu har jag börjat virka mormorsrutor an Raggi-resterna.. tänkte att om det blir nog många kanske det kan bli en varm och go ull-pläd av dom..

mormorsrutor

Mer sockar på gång....
sockar

Och även våren är på gång! Snödropparna blommar under köksfönstret!!
snödroppar   

Av Anna - 21 mars 2012 14:07

Vansinnesprojektet lyckades...!!! nu har jag två nystan 5-trådigt i stället för 1 härva 10 trådigt.... 

 

Av Anna - 20 mars 2012 15:15

Jo, det är fortfarande bambugarnet som är på tapeten... fast nu är det det gul/rosa.. den lilla härvan har jag nystat, men så när jag skulle börja nysta den stora härvan så görjar jag att fundera.... om kanske... jo, men det går nog... ja, för tusan, så klart det går..!! Vaddå?? Jo, att dela garnet?! Det är ju otvinnat och 10 trådigt... lite tjockt för att egentligen göra något med det... Så, utrustad med garnvinda, nystmaskin, sax, nålar, läsglasögon och förmodligen tålamod för hela det kommande året så börjar jag då att nysta..... ja, jösses... det går, men det går inte fort och det är inte lätt... på sista bilden har jag lagt en svart sytråd brevid en av trådarna... det är tunt!! och 5 sytrådstunna trådar åt varsitt håll....

Det kan nog inte stå riktigt rätt till...   
         

Av Anna - 12 mars 2012 14:00

Jag stickar sockar... gör ett försök att använda upp lite restgarner som jag har.

Så häromkvällen hade jag stickat färdigt två sådana här sockar då jag till min förskräckelse upptäcker att jag har stickat skaftet på den ena socka betydligt längre än på den andra... hjärnsläpp med andra ord. Då jag inte hade någon större lust att repa upp hela foten för att korrigera detta, så tänker jag helt finurligt att varför inte pilla bort några varv uppifrån i stället... ja, det hade ju kunnat bli bra... men det blev det inte!! Så jag fick helt enkelt repa upp hela sockan och börja om från början...  ja, ja... socka nummer 2 (3) är snart klar den också....


Mitt i sock-stickar-eländet så kommer jag på att jag vill ha en ny sjal... så jag har provstickat lite på en Pyttipanna sjal.. Garnet till vänster är ett 3-trådigt otvinnat garn med glittereffekt som jag köpt på tradera tidigare och det till höger är bambugarnet jag köpte tidigare, också på tradera. Tidigare inlägg om detta garn: Bambugarn Jag tror att jag ska sticka i bambugarnet, det känns mjukt och skönt och vårlikt på något vis.

Presentation


En vimsig, förvirrad & envis tokstolla som förmodligen skulle glömma huvudet någonstans om det inte satt fast..
Instagram

Ravelry

Rectangle

Hitta mig på Ravelry:
Member Static Tag

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014
>>>

Länkar & Favoritbloggar

 

    

  

Arkiv

Följ ChaiKnits med Blogkeen
Följ ChaiKnits med Bloglovin'

RSS

Translate

Sök i bloggen

Besökare

Vädret

klart.se


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se