ChaiKnits

Alla inlägg under december 2011

Av Anna - 6 december 2011 19:21

Jag måste säga att jag tycker det är väldigt konstigt hur många människor ser på hemstickat.. Jag har haft äran att träffa på människor som ser ner på hemstickade gåvor, människor som helt enkelt inte tycker att det är samma värde på hemgjorda saker som det är på köpta. 

Jag skulle vilja få dom att förstå att det är precis tvärt om...

För det första, garn är INTE billigt, många gånger så kan garn kosta mer än att köpa ett färdigt, maskinstickat plagg.

För det andra, det finns en tanke bakom det jag stickar och ger bort. Först ska jag bestämma vad den här personen behöver eller vill ha, sen ska garnet väljas, det ska vara rätt färg och rätt kvalitet och slutligen så ska det stickas och det kan ta åtskilliga timmar och under dessa timmar så kan jag försäkra att mottagaren finns i tankarna många gånger.. säg mig vilken stickmaskin på någon fabrik i ett annat land som klarar av det?


Det har varit en period med mycket värk och sömnstörningar och det har blivit väldigt lite stickat. Jag håller fortfarande på med mina benvärmare. Jag har i alla fall lyckats ta mig in på nummer två, så det går framåt, sakta men säkert.. Det gör ju inte saken bättre att det är värdens tråkigaste stickning...

Tanken var att jag och häxkompisen skulle stå på Jamtli marknad och sälja, men det blev inte så.. Trist, men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.

  

Presentation


En vimsig, förvirrad & envis tokstolla som förmodligen skulle glömma huvudet någonstans om det inte satt fast..
Instagram

Ravelry

Rectangle

Hitta mig på Ravelry:
Member Static Tag

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Länkar & Favoritbloggar

 

    

  

Arkiv

RSS

Translate

Sök i bloggen

Besökare

Vädret

klart.se


Ovido - Quiz & Flashcards