ChaiKnits

Senaste inläggen

Av Anna - 24 oktober 2013 21:45

Kändes nästan som julafton när dessa underbara böcker kom i brevlådan idag! 


Varmt & Stickat  innehåller en massa roliga beskrivningar för alltifrån babysockar till ursnygga mönsterstickade vantar.

Sköna strumpor & sockar är fylld med sockar och strumpor i alla möjliga längder och mönster.

(Båda böckerna är köpta hos adlibris.com.)

 

Nu så är det bara att välja vad jag ska börja sticka ur dessa... 

  

 
ANNONS
Av Anna - 21 oktober 2013 20:48

Fortsätter sticka sockar. Vintern är snart här, så de lär nog komma till användning!
Dessa är med mönster med falska flätor, stickade i Schoppel Wolle's Crazy Zayberball, färgen heter "flussbett 1660 ombre".

ANNONS
Av Anna - 10 oktober 2013 20:45

Det ventileras just nu ganska friskt på diverse sociala medier angående hur mycket ens hantverk är värt. Jag vet att jag haft detta ämne uppe på tapeten tidigare men jag kan ändå inte låta bli att reflektera... 


I lördags besökte vi staden och dess köpcentrum. Där besökte jag bland annat KappAhl och där säljer man en hel del stickade plagg och accessoarer. Jag tittade bland annat på ett par (maskinstickade) torgvantar för 149 kr och så läser jag på en sida där jag är medlem att man stickar mönsterstickade vantar och säljer för 100-150 kr på marknader och undrar över om det är för dyrt. Men kära nån, hantverk måste väl för sjutton få kosta?! Först och främst, garn är INTE billigt! Den tiden det tar att sticka måste väl dessutom också vara värd någontig?? Och om KappAhl tar 149 kr för sina maskinstickade torgvantar i akrylgarn, då borde väl rimligen ett par vantar i ullgarn (eller för all del, akrylgarn) vara värd minst 149 kr och lite till! 


På samma stadresa besökte vi även Myrornas butik, där jag till min förtjusning hittade både beskrivningar och en korg med garn.. Döm om min förvåning när jag ser att man prissatt ett halvt nystan av okänd, lurvig kvalité till priser som jag inte ens skulle ge för ett helt och nytt nystan! Stick och virkbeskrivningarna föll tyvärr inte heller under kategorin prisvärda, tyvärr. Jag kan lugnt konstatera att där fanns det minsann ingen blygsel när det gällde att sätta priset. Dom nystanen fick vacker ligga kvar i korgen. 


Lite vardagsmys: En ny tidning, lite choklad och månadens sockar i Sockstickeklubben. "Spooky" spöksockar i opal. Färgen heter cream och jag trodde den skulle vara beige, men är mer åt det rosa, hudfärgade hållet. Får väl se hur det känns när dom blir färdiga. Mönstret är i alla fall riktigt kul att sticka och stickas toe-up. 
     

Av Anna - 9 oktober 2013 18:15

Det har snart gått 7 månader sedan mamma gick bort och är fortfarande ofattbart. Jag komme.r på mig själv med att tänka att NU är det länge sedan hon ringde... och, ja, det kan man ju lugnt säga att det är... och dessvärre är det inte mycket man kan göra åt saken heller. 
Jag är upp till graven lite lite då och då och det konstiga är att jag har alltid trott att det skulle kännas läskigt på något sätt, men det gör det inte.. Faktiskt så är det så att jag oftast känner mig lungnare i sinnet när jag åker därifrån, det had jag aldrig kunnat föreställa mig!
I går var jag upp med en lykta och ett dekorerat hjärta. Hjärtat är av betong och jag hittade det i en vanlig mataffär, men sedan så har Marianne på "Lite av Varje" dekoreret det med vackra styvmorsvioler.
       

Av Anna - 1 oktober 2013 17:45

Jag har deltagit i ett Hemligt Garn & Grytlappsbyte i en handarbetsgrupp som jag är med i (på Facebook). Det hela gick ut på att göra ett paket bestående av ett par handarbetade grytlappar, 100 g garn, något ätbart samt, något litet extra för den som vill.


Detta var vad jag hittade i det paket som jag fick:


Det var minsann inte lite som var nerstoppat i den lilla lådan som kom.. Jättefina grytlappar, härligt ullgarn, godis som passar mig perfekt och en virknål av samma märke som favoritstickorna! Allt i min smak!


Och så här såg paketet jag skickade ut:

Dubbelstickade grylappar av eget påhitt, handfärgat garn från Sticksömmen, skorpor från Emmas Skafferi och ett par ljus från Borglunds. Vimsig som jag är, så glömde jag att fota paketet innan jag skickade det, så jag har varit tvungen att låna mottagarens bild.

Av Anna - 26 september 2013 11:57

Detta är det senaste alstret. Ett par dubbla, stickade pannlappar i 100% bomull. Även dessa, liksom de föregående är av egen design. Dessa har skickats till en vän som jag hoppas kommer att få god användning av dom!


Dom förra, som skickades till en deltagare i det hemliga grytlappsbytet, såg ut på detta viset när dom var färdiga:

 


Av Anna - 24 augusti 2013 23:52

Knåpar på ett "hemligt" projekt till ett utbytesevenemang som jag är med i... Stickar på en egen design, detta är fjärde starten och det börjar äntligen bli som jag har tänkt mig! Återkommer med färdigt resultat så småningom.

Av Anna - 30 juni 2013 11:59

Har börjat på en fjärde filt i garnet Baby Marino. Nu är det dom sista nystanen som ska stickas upp av detta garn.


Babysetet är klart, så när som på knapparna som ska sys fast. Sen är det bara att vänta på rätt tillfälle att ge bort det.


Presentation


En vimsig, förvirrad & envis tokstolla som förmodligen skulle glömma huvudet någonstans om det inte satt fast..
Instagram

Ravelry

Rectangle

Hitta mig på Ravelry:
Member Static Tag

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014
>>>

Länkar & Favoritbloggar

 

    

  

Arkiv

Följ ChaiKnits med Blogkeen
Följ ChaiKnits med Bloglovin'

RSS

Translate

Sök i bloggen

Besökare

Vädret

klart.se


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se